Beroemde Orsini fontein in Amatrice gered dankzij de Nederlandse Dante comitati!

De Orsini fontein in Amatrice (Umbria)

Het is gelukt! Dankzij het initiatief van Dante Alighieri Groningen en de landelijke samenwerking van onze Dante Alighieri comitati is het streefbedrag van 10.000 Euro bijeengebracht. De Orsini fontein in Amatrice werd bij de aardbeving in 2017 zwaar beschadigd en wordt onder toezicht van de Italiaanse monumentenzorg gerestaureerd zo liet de nieuwe burgemeester weten. Wij danken voor alle hulp en steun die we voor ons initiatief hebben ontvangen en noemen speciaal Ine Martina van Vloten van Dante Alighieri Deventer die twee maal de Vierdaagse liep en zich liet sponsoren ten bate van Amatrice en Eric Voerman van Dante Alighieri Groningen die met zijn lezingen kris kras door het land reisde. Hij denkt met veel plezier aan de gastvrijheid en gulheid van de soci terug.