Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Dante ontmoet Caesar

17 maart

DANTE ONTMOET CAESAR

Op zondagmiddag 17 maart 2024 organiseren de gezamenlijke Dante Alighieri verenigingen in Nederland een culturele bijeenkomst bij de unieke tentoonstelling “Julius Caesar – Ik kwam, ik zag en ging ten onder” in het H’Art Museum in Amsterdam, voorheen de Hermitage (meer info….).

Aanleiding is Dantedì, de jaarlijkse gedenkdag van de grote Italiaanse dichter, schrijver en politicus Dante Alighieri, die de naamgever is van onze verenigingen.

Na lezingen door twee prominente historici te weten Fik Meijer, kenner van de Klassieke Oudheid, schrijver van vele boeken en Eric Moormann, emeritus hoogleraar Klassieke archeologie, mede gastconservator van de tentoonstelling, tevens voorzitter van Dante Alighieri Amsterdam, zal er gelegenheid zijn de tentoonstelling te bezoeken en de middag zal worden afgesloten met een gezellige borrel. De voertaal is Nederlands.

De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door het Istituto Italiano di Cultura per i Paesi Bassi en is toegankelijk voor leden van alle Dante Alighieri comitati en introducés.

Alle informatie over het programma, de kosten en de wijze van aanmelden vind je via deze link

 

 

Gegevens

Datum: 17 maart

Venue

Locatie: Museum H’Art
Adres: Amstel 51
Amsterdam, Netherlands

+ Google Map

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Nederland

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst