Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

De Italiaanse Futuristen

7 oktober 2022, 19:30 - 21:30

Het Italiaans Futurisme, een nieuw artistiek tijdperk dat in 1909 werd ingeluid door de Italiaanse dichter Filippo Tommaso Marinetti, is niet bij iedereen bekend. Het Rijksmuseum Twenthe wijdt vanaf 25 september een tentoonstelling aan de Italiaanse futuristen en Dante Twente gaat daar weer een rondleiding voor organiseren, net als bij Artemisia.

Om jullie interesse te wekken hebben we Alexandra Kostromina bereid gevonden ons in een lezing over dit onderwerp meer te vertellen. De nadruk van deze lezing zal liggen op het ontstaan van het futurisme in Italië, Marinetti en de eerste generatie futuristen.

Alexandra heeft haar Master Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen behaald. Momenteel is zij aan die universiteit verbonden als onderwijsassistent en geeft zij cursussen over Moderne en Hedendaagse kunst, met onderwerpen als de “Lange 19e eeuw” en beeldhouwkunst als medium in de kunst. In haar onderzoek heeft Alexandra zich gespecialiseerd in de avant-garde bewegingen van de jaren 1910 en 1920, waaronder De Stijl, Futurisme en Constructivisme. In het verleden heeft zij werkervaring opgedaan op de conservatoriële- en collectieafdeling in Nederlandse musea en collecties, te weten Kunstmuseum Den Haag, Rijksmuseum Twenthe en No Hero Museum in Delden.

Deze lezing begint om 19:30 uur dus een half uurtje vroeger dan normaal vanwege de lange treinreis van de spreekster. Kom s.v.p. op tijd!

Gegevens

Datum: 7 oktober 2022
Tijd: 19:30 - 21:30
Event CategoryLezing Nederlands

Venue

Locatie: Speeltuin Voortsweg
Adres: Voortsweg 225
Enschede,

+ Google Map

Organizer

Organisatie: Dante Alighieri Twente

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst