Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

Spaghettirellen

12 augustus 2021 - 14 september 2021

Spaghettirellen, over de verhitte Twentse zomer van 1961, is deze zomer te zien op stadspleinen in Overijssel. Een reizende locatievoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden in de openlucht, met livemuziek en een bord spaghetti in de pauze. Spaghettirellen is onderdeel van Textiel Festival Twente.

Het verhaal
Eind jaren vijftig komen veel Italiaanse mannen naar Twente, om als gastarbeider in de textielindustrie te werken. De Italianen gaan voor hun werk naar de fabriek, en wonen in kosthuizen en pensions. Maar in hun vrije tijd willen de Italianen ook iets te doen hebben: in discotheken, snackbars en op de kermis raken ze in contact met de Twentse jeugd. Over die ontmoeting gaat Spaghettirellen (12+), een avontuurlijke locatievoorstelling van Theatergroep De Jonge Honden vol verliefde nozems, kapotte brommers en jongeren met dromen. Een smeuïge voorstelling over waar je je thuis voelt, over clashende culturen, over vooroordelen en over het bevechten van je vrijheid. Een voorstelling over een bizarre geschiedenis die lang niet iedereen meer kent, maar te interessant is om niet vertellen.

Waar en wanneer?

Bij de voorstellingen van Spaghettirellen placeren we op anderhalve meter en is testen voor toegang niet nodig. U krijgt een vaste zitplaats tijdens de voorstelling. 

Gegevens

Start: 12 augustus 2021
End: 14 september 2021
Event CategoryToneelstuk

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst