Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst

Loading Events
  • This event has passed.

No Dogs Or Italians Allowed

18 mei 2023 - 24 mei 2023

Hartveroverende stopmotion-film over een Italiaanse familie op zoek naar geluk en welvaart in Frankrijk.

No Dogs or Italians Allowed is een hartveroverende, magisch originele stopmotion film over de Italiaanse grootouders van regisseur Alain Ughetto, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk. Met humor en warmte vertelt Ughetto via zijn grootmoeder Cesira het epos van zijn familie. Zij belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan.

Filmmaker Alain Ughetto combineert poëzie en realisme in een originele en persoonlijke animatiestijl, en tekent zo een warme, humorvolle ode aan zijn Italiaanse familie.

No Dogs or Italians Allowed werd bekroond met de European Film Award voor de beste animatiefilm, en versloeg daarmee de ook genomineerde Nederlandse stopmotionhit Knor.

Meer info over de vertoningstijdstippen vanaf 15 mei via deze link

Gegevens

Start: 18 mei 2023
End: 24 mei 2023
Event CategoryFilmvertoning

Venue

Locatie: Theater Concordia
Adres: Oude Markt 15
Enschede, 7511 GA

+ Google Map
Phone: 053 - 430 09 99

Organizer

Organisatie: Concordia Enschede
Phone: -
Email:

Bekijk dit overzicht als: maand-overzicht of als lijst